Пројекти 2021.

10.06.2021.
Оштинска народна библиотека Опово редовно учествује на конкурсима Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе са верским заједницама, те је дана 7. јуна 2021. године, у атријуму библиотеке Матице српске у Новом Саду, на свечаној додели уговора, директорка Општинске народне библиотеке Опово, Катарина Николић Ралић, потписала три уговора за следеће пројекте:

  • Појекат Културно-историјско наслеђе Опова: дигитална збирка, у износу од 150.000,00 динара;
  • Пројекат Мјузикл у нашем крају – популаризација мјузикла кроз концертну делатност, у износу од 100.000,00 динара;
  • Пројекат Набавка књига, у износу од 110.000,00 динара.

Библиотека редовно учествује на конкурсима Покрајинског секретаријата за културу и сваке године добија новац за суфинансирање својих пројеката; па тако Секретаријат суфинансира концерт класичне музике већ четврту годину за редом, набавку књига, радионице и манифестације, а ове године и пројекат дигитализације.

Пројекат Културно-историјско наслеђе Опова: дигитална збирка, подразумева обраду, евидентирање, заштиту и повећање доступности архивског материјала, некњижног фонда и остале библиотечко-информационе грађе и извора, а које сведоче о битним историјским, културним и социјалним токовима локалног и ширег окружења. Општинска народна библиотека је већ започела дигитализацију завичaјног фонда, и у последњих неколико година прикупљала материјал о културним и историјским приликама, као и сведочанства о изградњи јавних установа, споменика, мостова, археолошким налазиштима и сл.

У другој фази, неопходно је извршити дигитализацију поменуте грађе, ретке књиге, али и серијских публикација и представити јавности дигиталну збирку у години јубилеја библиотеке, основане 1951. године. То је једна од активности које библиотека планира како би обележила и унапредила свој рад.

Пројекат ће кроз процес дигитализације утицати на стварање нових садржаја и ширење корисничке популације у локалној заједници.

Фотографија јe прeузeта са сајта Покрајиниског сeкрeтаријата за културу.

0 Comments

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Повезано

Вести

Општинска народна библиотека и Покрајински секретаријат

Општинска народна библиотека редовно учествује на Конкурсима Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, те је недавно директорка Катарина Николић Ралић потписала уговоре за реализацију следећеих пројеката: 1. Ликовна...

Вести

Ликовна колонија Опово 2022.

Једанаест аутора из десет земаља учествоваће у резиденцијалном програму које Галерија Јован Поповић организује и спроводи у сарадњи са уметником Игором Шилером. Овај пројекат подразумева боравак у Опову, упознавање са нашом локалном заједницом и обичајима и...

Вести

Саопштење ЕКО КАДАР ОПОВО 2022

Обавештава се јавност да је због малог броја пријављених, конкурс за Еко кадар Опово 2022 продужен до 15. септембра. Општинска народна библиотека Опово и општина Опово позива све заинтересоване да се пријаве на конкурс: ЕКО КАДАР ОПОВО Тема Промоција природних...