Позив за слање радова

11.03.2022.

Општинска народна библиотека Опово позива све заинтересоване да пошаљу своје радове за учешће у пројекту штампања збирке прича о Опову.

Публикација Приче о Опову намењена је свим узрастима и има циљ јачање локалног идентитета кроз разумевање историје, митова и легенди, историјских прилика и личности који су обележиле нашу средину.

Приче морају бити засноване на стварним чињеницама о општини Опово, природне лепоте, историја, легенде, познате личности. Такође, дозвољени су сви жанрови: попут фантастике, хорора, комедије, али и сви књижевни родови: приповетке (приче), песме, драмски текстови.

Позивају се аутори да пошаљу своје прилоге са краћом биографијом на мејл: kulturnicentaropovo@gmail.com

Пропозиције: један аутор може послати максимално три прилога (Word, Times New Roman, 12, ћирилица), дужине до 15000 словних знакова (са размацима) за прозне текстове и највише до 30 стихова за поезију.

Позив је отворен до 01. јуна 2022. године.

Адреса за питања и недоумице: kulturnicentaropovo@gmail.com

Уредништво ће након завршетка позива објавити списак аутора чији ће радови ући у збирку, а крајем године и јавно представити штампану публикацију.

Радујемо се Вашим радовима!

0 Comments

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезано

Вести

Новогодишња теглица – такмичење у зимници

Културни цeнтар Опово организујe манифeстацију „Новогодишња тeглица“ у хотeлу „Стари Банат“ 24.дeцeмбра 2022. годинe од 12 до 14 часова. Такмичeњe у готовој зимници ћe сe одржати у пeт катeгорија: Ајвар Туршија Пeкмeз (шљива и кајсија) Компот и слатко Бундeва Скуп...

Вести

Поклон књиге

Општинска народна библиотека Опово добила је на поклон од Библиотеке Матице српске 250 књига. „Библиотеке су витални део светског система образовања, и складиштења и претраживања информација. Захваљујући њима, кроз књиге, филмове, звучне снимке и друге медије,...

Вести

Песничко вече

Драги корисници, 07. новембра у 18 часова у библиотеци у Опово биће организовано песничко вече чији је гост ауторка и песникиња Гроздана Црепајац. Гроздана Црепајац је рођена 12. 4. 1971. године у Банатском Карловцу. Заступљена је у многобројним антологијама До...