Позив за слање радова

11.03.2022.

Општинска народна библиотека Опово позива све заинтересоване да пошаљу своје радове за учешће у пројекту штампања збирке прича о Опову.

Публикација Приче о Опову намењена је свим узрастима и има циљ јачање локалног идентитета кроз разумевање историје, митова и легенди, историјских прилика и личности који су обележиле нашу средину.

Приче морају бити засноване на стварним чињеницама о општини Опово, природне лепоте, историја, легенде, познате личности. Такође, дозвољени су сви жанрови: попут фантастике, хорора, комедије, али и сви књижевни родови: приповетке (приче), песме, драмски текстови.

Позивају се аутори да пошаљу своје прилоге са краћом биографијом на мејл: kulturnicentaropovo@gmail.com

Пропозиције: један аутор може послати максимално три прилога (Word, Times New Roman, 12, ћирилица), дужине до 15000 словних знакова (са размацима) за прозне текстове и највише до 30 стихова за поезију.

Позив је отворен до 01. јуна 2022. године.

Адреса за питања и недоумице: kulturnicentaropovo@gmail.com

Уредништво ће након завршетка позива објавити списак аутора чији ће радови ући у збирку, а крајем године и јавно представити штампану публикацију.

Радујемо се Вашим радовима!

0 Comments

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезано

Вести

Слободна зона у Опову

Са задовољством вас обавeштавамо да ћe сeдам филмова са 18. Филмског фeстивала Слободна зона, одржаног од 4. до 9. новeмбра 2022. у Бeограду, Новом Саду и Нишу, по избору публикe и сeлeктора фeстивала, бити приказано и у Опову. Турнeја Слободнe зонe у оквиру...

Вести

Виртуелна тура кроз Галерију

Уколико нисте стигли да посетитите изложбу "Акварели из ваздуха" Љубише Тешића, можете то учинити клинком на следећи линк: https://www.tesicprint.com/opovo/?fbclid=IwAR32D74XRF6GtwEMFx7a3X52Rp74rFGETBSThiD8HggTDduRZNE4P0GsWZo Виртуелна тура кроз изложбу "Акварели...

Вести

Конкурс за излагање СТВАРАОЦИ ОПОВА

Саврeмeна галeрија Јован Поповић позива свe заинтeрeсованe ствараоцe из поља визуeлних умeтности да сe пријавe на конкурс за излагањe на 29. изложби Ствараоци Опова којe ћe сe одржати од 22. маја до 30. јуна 2023. годинe. Општи услови конкурса: Право учeшћа на...