Позив за слање радова

11.03.2022.

Општинска народна библиотека Опово позива све заинтересоване да пошаљу своје радове за учешће у пројекту штампања збирке прича о Опову.

Публикација Приче о Опову намењена је свим узрастима и има циљ јачање локалног идентитета кроз разумевање историје, митова и легенди, историјских прилика и личности који су обележиле нашу средину.

Приче морају бити засноване на стварним чињеницама о општини Опово, природне лепоте, историја, легенде, познате личности. Такође, дозвољени су сви жанрови: попут фантастике, хорора, комедије, али и сви књижевни родови: приповетке (приче), песме, драмски текстови.

Позивају се аутори да пошаљу своје прилоге са краћом биографијом на мејл: kulturnicentaropovo@gmail.com

Пропозиције: један аутор може послати максимално три прилога (Word, Times New Roman, 12, ћирилица), дужине до 15000 словних знакова (са размацима) за прозне текстове и највише до 30 стихова за поезију.

Позив је отворен до 01. јуна 2022. године.

Адреса за питања и недоумице: kulturnicentaropovo@gmail.com

Уредништво ће након завршетка позива објавити списак аутора чији ће радови ући у збирку, а крајем године и јавно представити штампану публикацију.

Радујемо се Вашим радовима!

0 Comments

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Повезано

Вести

Општинска народна библиотека и Покрајински секретаријат

Општинска народна библиотека редовно учествује на Конкурсима Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, те је недавно директорка Катарина Николић Ралић потписала уговоре за реализацију следећеих пројеката: 1. Ликовна...

Вести

Ликовна колонија Опово 2022.

Једанаест аутора из десет земаља учествоваће у резиденцијалном програму које Галерија Јован Поповић организује и спроводи у сарадњи са уметником Игором Шилером. Овај пројекат подразумева боравак у Опову, упознавање са нашом локалном заједницом и обичајима и...

Вести

Саопштење ЕКО КАДАР ОПОВО 2022

Обавештава се јавност да је због малог броја пријављених, конкурс за Еко кадар Опово 2022 продужен до 15. септембра. Општинска народна библиотека Опово и општина Опово позива све заинтересоване да се пријаве на конкурс: ЕКО КАДАР ОПОВО Тема Промоција природних...