Poziv za slanje radova

11.03.2022.

Општинска народна библиотека Опово позива све заинтересоване да пошаљу своје радове за учешће у пројекту штампања збирке прича о Опову.

Публикација Приче о Опову намењена је свим узрастима и има циљ јачање локалног идентитета кроз разумевање историје, митова и легенди, историјских прилика и личности који су обележиле нашу средину.

Приче морају бити засноване на стварним чињеницама о општини Опово, природне лепоте, историја, легенде, познате личности. Такође, дозвољени су сви жанрови: попут фантастике, хорора, комедије, али и сви књижевни родови: приповетке (приче), песме, драмски текстови.

Позивају се аутори да пошаљу своје прилоге са краћом биографијом на мејл: kulturnicentaropovo@gmail.com

Пропозиције: један аутор може послати максимално три прилога (Word, Times New Roman, 12, ћирилица), дужине до 15000 словних знакова (са размацима) за прозне текстове и највише до 30 стихова за поезију.

Позив је отворен до 01. јуна 2022. године.

Адреса за питања и недоумице: kulturnicentaropovo@gmail.com

Уредништво ће након завршетка позива објавити списак аутора чији ће радови ући у збирку, а крајем године и јавно представити штампану публикацију.

Радујемо се Вашим радовима!

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Повезано

Vesti

Dečija nedelja

Од 02. до 08. октобра 2023. годинe Општинска народна библиотeка, у сарадњи са основним школама и локалним умeтницима, обeлeжићe Дeчију нeдeљу, која сe овe годинe одржава под слоганом „Вeлико срцe дeцe Србијe“. Манифeстација посвeћeна дeци, промоцији и заштити...

Vesti

Radno vreme tokom jula

Због годишњих одмора, културна установа ћe у јулу радити по измeњeном радном врeмeну. Општинска народна библиотeка Опово: Понeдeљак-пeтак од 7 до15 часова. Огранци у Баранди и Сeфкeрину нeћe радити током јула. Корисници могу својe књигe позајмити у библиотeци у...

Vesti

Slobodna zona u Opovu

Са задовољством вас обавeштавамо да ћe сeдам филмова са 18. Филмског фeстивала Слободна зона, одржаног од 4. до 9. новeмбра 2022. у Бeограду, Новом Саду и Нишу, по избору публикe и сeлeктора фeстивала, бити приказано и у Опову. Турнeја Слободнe зонe у оквиру...