Opštinska narodna biblioteka i Pokrajinski sekretarijat

09.08.2022.

Opštinska narodna biblioteka redovno učestvuje na Konkursima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, te je nedavno direktorka Katarina Nikolić Ralić potpisala ugovore za realizaciju sledećeih projekata:

1. Likovna kolonija Opovo 2022, datum realizacije 7-21. avgusta

Jedanaest autora iz deset zemalja učestvovaće u rezidencijalnom programu koje Galerija Jovan Popović organizuje i sprovodi u saradnji sa umetnikom Igorom Šilerom. Ovaj projekat podrazumeva boravak u Opovu, upoznavanje sa našom lokalnom zajednicom i običajima i realizaciju kolektivne izložbe. Tema ovogodišnjem programa je Roda. Radovi koje nastanu na ovoj koloniji obogatiće fundus galerije, a umetnicima pružiti prostor za rad i razvoj ideja u cilju jačanja kulturne i turističke ponude našeg mesta.

2. Likovne radionice za decu

Pokrajinski sekretarijat za kulturu je prepoznao vrednost programa koje biblioteka (Kreativni klub Opovo) organizuje od marta ove godine, a koje su privukle veliku pažnju javnosti. Zahvaljujući novčanoj podršci, radionice će nastaviti da se sprovode do kraja godine, sa posebnim akcentom na program Dečje nedelje. Tokom prve nedelje oktobra, deca sa cele teritorije opštine Opovo (radionice će se realizovati u svim mestima) imaće priliku da učestvuju u radionicama i razvijaju svoje kreativne veštine.

3. Nabavka knjiga

Kao i svake godine, Opštinska narodna biblioteka Opovo učestvuje i dobija sredstva za nabavku publikacija. Ove godine akcenat će biti na nabavci stručne literature za sve ogranke.

4. Koncert klasične muzike

Već petu godinu zaredom, Pokrajinski sekretarijat za kulturu sufinansira koncerte klasične muzuke koji se, tradicionalno, održavaju krajem septembra. Ove godine publika će moći da uživa u muzici iz Diznijevih filmova u izvođenju Dušana Svilara, Anđele Kasijani, Nevene Živković i Tijane Vaščić.

Pokrajinski sekretarijat je ove godine sufinansirao projekte u ukupnoj vrednosti od 815.000 dinara.

Radujemo se svim događajima i zahvaljujemo na podršci.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Повезано

Konkurs za izlaganje STVARAOCI OPOVA

Konkurs za izlaganje STVARAOCI OPOVA

Галeрија Јован Поповић позива свe заинтeрeсованe ствараоцe из поља визуeлних умeтности да сe пријавe на конкурс за излагањe на јубиларној 30....

read more
Slobodna zona u Opovu

Slobodna zona u Opovu

Са задовољством вас обавeштавамо да ћe сeдам филмова са 19. Филмског фeстивала Слободна зона, одржаног од 31. октобра до 05. новeмбра у Бeограду,...

read more
Na krilima mašte – deci s ljubavlju

Na krilima mašte – deci s ljubavlju

Креативни клуб Опово званично је започео са радом 5. марта 2022. године. Основан је у циљу развоја савременог стваралаштва код младих, као једна од...

read more