Општинска народна библиотека и Покрајински секретаријат

09.08.2022.

Општинска народна библиотека редовно учествује на Конкурсима Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, те је недавно директорка Катарина Николић Ралић потписала уговоре за реализацију следећеих пројеката:

1. Ликовна колонија Опово 2022, датум реализације 7-21. августа

Једанаест аутора из десет земаља учествоваће у резиденцијалном програму које Галерија Јован Поповић организује и спроводи у сарадњи са уметником Игором Шилером. Овај пројекат подразумева боравак у Опову, упознавање са нашом локалном заједницом и обичајима и реализацију колективне изложбе. Тема овогодишњем програма је Рода. Радови које настану на овој колонији обогатиће фундус галерије, а уметницима пружити простор за рад и развој идеја у циљу јачања културне и туристичке понуде нашег места.

2. Ликовне радионице за децу

Покрајински секретаријат за културу је препознао вредност програма које библиотека (Креативни клуб Опово) организује од марта ове године, а које су привукле велику пажњу јавности. Захваљујући новчаној подршци, радионице ће наставити да се спроводе до краја године, са посебним акцентом на програм Дечје недеље. Током прве недеље октобра, деца са целе територије општине Опово (радионице ће се реализовати у свим местима) имаће прилику да учествују у радионицама и развијају своје креативне вештине.

3. Набавка књига

Као и сваке године, Општинска народна библиотека Опово учествује и добија средства за набавку публикација. Ове године акценат ће бити на набавци стручне литературе за све огранке.

4. Концерт класичне музике

Већ пету годину заредом, Покрајински секретаријат за културу суфинансира концерте класичне музуке који се, традиционално, одржавају крајем септембра. Ове године публика ће моћи да ужива у музици из Дизнијевих филмова у извођењу Душана Свилара, Анђеле Касијани, Невене Живковић и Тијане Вашчић.

Покрајински секретаријат је ове године суфинансирао пројекте у укупној вредности од 815.000 динара.

Радујемо се свим догађајима и захваљујемо на подршци.

0 Comments

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Повезано

Вести

Радно време библиотеке и огранака

Поштовани корисници, Обавештавамо Вас да ће Општинска народна библиотека Опово од 12. септембра радити по новом радном времену и то: Библиотека у Опову Понедељак: од 7 до 21 час Уторак-петак: од 7 до 15 часова Библиотека у Баранди Уторак, четвртак: од 7 до 14...

Вести

Ликовна колонија Опово 2022.

Једанаест аутора из десет земаља учествоваће у резиденцијалном програму које Галерија Јован Поповић организује и спроводи у сарадњи са уметником Игором Шилером. Овај пројекат подразумева боравак у Опову, упознавање са нашом локалном заједницом и обичајима и...

Вести

Саопштење ЕКО КАДАР ОПОВО 2022

Обавештава се јавност да је због малог броја пријављених, конкурс за Еко кадар Опово 2022 продужен до 15. септембра. Општинска народна библиотека Опово и општина Опово позива све заинтересоване да се пријаве на конкурс: ЕКО КАДАР ОПОВО Тема Промоција природних...