Kulturno LETO 2021.

18.06.2021.

Opštinska narodna biblioteka Opovo organizovala je niz događaja ovog leta: pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerte klasične muzike, promocije knjiga lokalnih autora, kolektivne izložbe, manifestacije u cilju promocije kulturnog turizma i lokalnih tema.

Lutkarsko pozorište Zvezdica iz Zrenjanina igraće dve predstave: predstavu Zvezdan, a zbog velikog interesovanja i predstavu Guska na Mesecu, koja je prvi put gostovala na sceni Kulturnog centra Opovo 2020. godine.

U avgustu publiku očekuje predstava Ženski razgovori po tekstu Duška Radovića, u izvođenju Svetlane Bojković, Katarine Žutić i Milana Caci Mihailovića, jedna od onih predstava koja nikoga na ostavlja ravnodušnim i koja će vas nasmejati do suza.

Prvi put u organizaciji Opštinske narodne biblioteke, a pod pokroviteljstvom opštine Opovo, organizovan je foto-konkurs za lokalne umetnike i ljubitelje fotografije. Konkurs Eko kadar Opovo promoviše prirodne vrednosti Opova i ističe značaj očuvanja zaštite životne sredine.

Povodom 70 godina od osnivanja biblioteke organizovane su promocije knjiga naših sugrađanka: Nada Kljajić će predstaviti zbirku pesama Zbog čoveka u ljudima, dok će Dragana Đurić govoriti o svojoj knjizi Dani u nedelji u narodnoj kulturi Južnih i Istočnih Slovena.

Kao i svake godine, organizovani su i koncerti klasične muzike: koncert Moj svet klasične muzike u izvođenju naših najmlađih sugrađana, u klasi Ivane Josić, ali i koncert trio harfi Paskal, u izvođenju Jelene Tutić, Jelene Čubrilović i Irine Pejoske.

U saradnji sa Aktivom žena iz Opova biće organizovana manifestacija Banatski slatki dan. Svi zainteresovani: udruženja, firme i pojedinci, predstaviće svoje slatke poslastice. Izložba će biti prodajnog karaktera.

Galerija Jovan Popović nastavlja sa svojim utvrđenim planom i programom, te će naši sugrađani imati prilike da vide dve koletivne izložbe: izložbu Najbolje od nas, u saradnji sa ULUPUDS-om, koja će predstaviti renomirane umetnike fotografije,a potom i izložbu Zakorači u našu priču, koja okuplja preko dvadeset ilsutratora knjiga za decu.

Za učesnike izložbe Najbolje od nas organizovano je i fotografsko druženje, foto-safari, a teme fotografija su istorijske, kulturne, prirodne i druge lepote opštine Opovo, kulturno- istorijski spomenici, verski objekti, običaji, ljudi, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost Opova.

Svaki događaj biće posebno najavljen, a sve dodatne informacije možete pročitati na sajtu: https://onbopovo.org.rs/.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Повезано

Konkurs za izlaganje STVARAOCI OPOVA

Konkurs za izlaganje STVARAOCI OPOVA

Галeрија Јован Поповић позива свe заинтeрeсованe ствараоцe из поља визуeлних умeтности да сe пријавe на конкурс за излагањe на јубиларној 30....

read more
Slobodna zona u Opovu

Slobodna zona u Opovu

Са задовољством вас обавeштавамо да ћe сeдам филмова са 19. Филмског фeстивала Слободна зона, одржаног од 31. октобра до 05. новeмбра у Бeограду,...

read more
Na krilima mašte – deci s ljubavlju

Na krilima mašte – deci s ljubavlju

Креативни клуб Опово званично је започео са радом 5. марта 2022. године. Основан је у циљу развоја савременог стваралаштва код младих, као једна од...

read more