Kulturno LETO 2021.

18.06.2021.

Opštinska narodna biblioteka Opovo organizovala je niz događaja ovog leta: pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerte klasične muzike, promocije knjiga lokalnih autora, kolektivne izložbe, manifestacije u cilju promocije kulturnog turizma i lokalnih tema.

Lutkarsko pozorište Zvezdica iz Zrenjanina igraće dve predstave: predstavu Zvezdan, a zbog velikog interesovanja i predstavu Guska na Mesecu, koja je prvi put gostovala na sceni Kulturnog centra Opovo 2020. godine.

U avgustu publiku očekuje predstava Ženski razgovori po tekstu Duška Radovića, u izvođenju Svetlane Bojković, Katarine Žutić i Milana Caci Mihailovića, jedna od onih predstava koja nikoga na ostavlja ravnodušnim i koja će vas nasmejati do suza.

Prvi put u organizaciji Opštinske narodne biblioteke, a pod pokroviteljstvom opštine Opovo, organizovan je foto-konkurs za lokalne umetnike i ljubitelje fotografije. Konkurs Eko kadar Opovo promoviše prirodne vrednosti Opova i ističe značaj očuvanja zaštite životne sredine.

Povodom 70 godina od osnivanja biblioteke organizovane su promocije knjiga naših sugrađanka: Nada Kljajić će predstaviti zbirku pesama Zbog čoveka u ljudima, dok će Dragana Đurić govoriti o svojoj knjizi Dani u nedelji u narodnoj kulturi Južnih i Istočnih Slovena.

Kao i svake godine, organizovani su i koncerti klasične muzike: koncert Moj svet klasične muzike u izvođenju naših najmlađih sugrađana, u klasi Ivane Josić, ali i koncert trio harfi Paskal, u izvođenju Jelene Tutić, Jelene Čubrilović i Irine Pejoske.

U saradnji sa Aktivom žena iz Opova biće organizovana manifestacija Banatski slatki dan. Svi zainteresovani: udruženja, firme i pojedinci, predstaviće svoje slatke poslastice. Izložba će biti prodajnog karaktera.

Galerija Jovan Popović nastavlja sa svojim utvrđenim planom i programom, te će naši sugrađani imati prilike da vide dve koletivne izložbe: izložbu Najbolje od nas, u saradnji sa ULUPUDS-om, koja će predstaviti renomirane umetnike fotografije,a potom i izložbu Zakorači u našu priču, koja okuplja preko dvadeset ilsutratora knjiga za decu.

Za učesnike izložbe Najbolje od nas organizovano je i fotografsko druženje, foto-safari, a teme fotografija su istorijske, kulturne, prirodne i druge lepote opštine Opovo, kulturno- istorijski spomenici, verski objekti, običaji, ljudi, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost Opova.

Svaki događaj biće posebno najavljen, a sve dodatne informacije možete pročitati na sajtu: https://onbopovo.org.rs/.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Повезано

Jesen Matice srpske u Opovu

Jesen Matice srpske u Opovu

Општинска народна библиотека Опово у сарадњи са Матицом српском организује програм "Јесен Матице српске у Опову". Током овог програма наши суграђани...

read more
Dečija nedelja

Dečija nedelja

Од 02. до 08. октобра 2023. годинe Општинска народна библиотeка, у сарадњи са основним школама и локалним умeтницима, обeлeжићe Дeчију нeдeљу, која...

read more
Radno vreme tokom jula

Radno vreme tokom jula

Због годишњих одмора, културна установа ћe у јулу радити по измeњeном радном врeмeну. Општинска народна библиотeка Опово: Понeдeљак-пeтак од 7 до15...

read more