Културно ЛЕТО 2021.

18.06.2021.

Општинска народна библиотека Опово организовала је низ догађаја овог лета: позоришне представе за децу и одрасле, концерте класичне музике, промоције књига локалних аутора, колективне изложбе, манифестације у циљу промоције културног туризма и локалних тема.

Луткарско позориште Звездица из Зрењанина играће две представе: представу Звездан, а због великог интересовања и представу Гуска на Месецу, која је први пут гостовала на сцени Културног центра Опово 2020. године.

У августу публику очекује представа Женски разговори по тексту Душка Радовића, у извођењу Светлане Бојковић, Катарине Жутић и Милана Цаци Михаиловића, једна од оних представа која никога на оставља равнодушним и која ће вас насмејати до суза.

Први пут у организацији Општинске народне библиотеке, а под покровитељством општине Опово, организован је фото-конкурс за локалне уметнике и љубитеље фотографије. Конкурс Еко кадар Опово промовише природне вредности Опова и истиче значај очувања заштите животне средине.

Поводом 70 година од оснивања библиотеке организоване су промоције књига наших суграђанка: Нада Кљајић ће представити збирку песама Због човека у људима, док ће Драгана Ђурић говорити о својој књизи Дани у недељи у народној култури Јужних и Источних Словена.

Као и сваке године, организовани су и концерти класичне музике: концерт Мој свет класичне музике у извођењу наших најмлађих суграђана, у класи Иване Јосић, али и концерт трио харфи Паскал, у извођењу Јелене Тутић, Јелене Чубриловић и Ирине Пејоске.

У сарадњи са Активом жена из Опова биће организована манифестација Банатски слатки дан. Сви заинтересовани: удружења, фирме и појединци, представиће своје слатке посластице. Изложба ће бити продајног карактера.

Галерија Јован Поповић наставља са својим утврђеним планом и програмом, те ће наши суграђани имати прилике да виде две колетивне изложбе: изложбу Најбоље од нас, у сарадњи са УЛУПУДС-ом, која ће представити реномиране уметнике фотографије,а потом и изложбу Закорачи у нашу причу, која окупља преко двадесет илсутратора књига за децу.

За учеснике изложбе Најбоље од нас организовано је и фотографско дружење, фото-сафари, а теме фотографија су историјске, културне, природне и друге лепоте општине Опово, културно- историјски споменици, верски објекти, обичаји, људи, улице, културни и спортски догађаји, манифестације, пејзажи и све оно што представља лепоту и специфичност Опова.

Сваки догађај биће посебно најављен, а све додатне информације можете прочитати на сајту: https://onbopovo.org.rs/.

0 Comments

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезано

Вести

Новогодишња теглица – такмичење у зимници

Културни цeнтар Опово организујe манифeстацију „Новогодишња тeглица“ у хотeлу „Стари Банат“ 24.дeцeмбра 2022. годинe од 12 до 14 часова. Такмичeњe у готовој зимници ћe сe одржати у пeт катeгорија: Ајвар Туршија Пeкмeз (шљива и кајсија) Компот и слатко Бундeва Скуп...

Вести

Поклон књиге

Општинска народна библиотека Опово добила је на поклон од Библиотеке Матице српске 250 књига. „Библиотеке су витални део светског система образовања, и складиштења и претраживања информација. Захваљујући њима, кроз књиге, филмове, звучне снимке и друге медије,...

Вести

Песничко вече

Драги корисници, 07. новембра у 18 часова у библиотеци у Опово биће организовано песничко вече чији је гост ауторка и песникиња Гроздана Црепајац. Гроздана Црепајац је рођена 12. 4. 1971. године у Банатском Карловцу. Заступљена је у многобројним антологијама До...