Културно ЛЕТО 2021.

18.06.2021.

Општинска народна библиотека Опово организовала је низ догађаја овог лета: позоришне представе за децу и одрасле, концерте класичне музике, промоције књига локалних аутора, колективне изложбе, манифестације у циљу промоције културног туризма и локалних тема.

Луткарско позориште Звездица из Зрењанина играће две представе: представу Звездан, а због великог интересовања и представу Гуска на Месецу, која је први пут гостовала на сцени Културног центра Опово 2020. године.

У августу публику очекује представа Женски разговори по тексту Душка Радовића, у извођењу Светлане Бојковић, Катарине Жутић и Милана Цаци Михаиловића, једна од оних представа која никога на оставља равнодушним и која ће вас насмејати до суза.

Први пут у организацији Општинске народне библиотеке, а под покровитељством општине Опово, организован је фото-конкурс за локалне уметнике и љубитеље фотографије. Конкурс Еко кадар Опово промовише природне вредности Опова и истиче значај очувања заштите животне средине.

Поводом 70 година од оснивања библиотеке организоване су промоције књига наших суграђанка: Нада Кљајић ће представити збирку песама Због човека у људима, док ће Драгана Ђурић говорити о својој књизи Дани у недељи у народној култури Јужних и Источних Словена.

Као и сваке године, организовани су и концерти класичне музике: концерт Мој свет класичне музике у извођењу наших најмлађих суграђана, у класи Иване Јосић, али и концерт трио харфи Паскал, у извођењу Јелене Тутић, Јелене Чубриловић и Ирине Пејоске.

У сарадњи са Активом жена из Опова биће организована манифестација Банатски слатки дан. Сви заинтересовани: удружења, фирме и појединци, представиће своје слатке посластице. Изложба ће бити продајног карактера.

Галерија Јован Поповић наставља са својим утврђеним планом и програмом, те ће наши суграђани имати прилике да виде две колетивне изложбе: изложбу Најбоље од нас, у сарадњи са УЛУПУДС-ом, која ће представити реномиране уметнике фотографије,а потом и изложбу Закорачи у нашу причу, која окупља преко двадесет илсутратора књига за децу.

За учеснике изложбе Најбоље од нас организовано је и фотографско дружење, фото-сафари, а теме фотографија су историјске, културне, природне и друге лепоте општине Опово, културно- историјски споменици, верски објекти, обичаји, људи, улице, културни и спортски догађаји, манифестације, пејзажи и све оно што представља лепоту и специфичност Опова.

Сваки догађај биће посебно најављен, а све додатне информације можете прочитати на сајту: https://onbopovo.org.rs/.

0 Comments

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Повезано

Вести

Општинска народна библиотека и Покрајински секретаријат

Општинска народна библиотека редовно учествује на Конкурсима Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, те је недавно директорка Катарина Николић Ралић потписала уговоре за реализацију следећеих пројеката: 1. Ликовна...

Вести

Ликовна колонија Опово 2022.

Једанаест аутора из десет земаља учествоваће у резиденцијалном програму које Галерија Јован Поповић организује и спроводи у сарадњи са уметником Игором Шилером. Овај пројекат подразумева боравак у Опову, упознавање са нашом локалном заједницом и обичајима и...

Вести

Саопштење ЕКО КАДАР ОПОВО 2022

Обавештава се јавност да је због малог броја пријављених, конкурс за Еко кадар Опово 2022 продужен до 15. септембра. Општинска народна библиотека Опово и општина Опово позива све заинтересоване да се пријаве на конкурс: ЕКО КАДАР ОПОВО Тема Промоција природних...