Kreativni klub Opovo

Датум

Време

11:00:00

Локација

Opštinska narodna biblioteka

Креативне радионице (Креативни клуб Опово) званично су почеле 05. марта 2022. године и од тада се одржавају сваке суботе од 11 до 13 часова у просторијама Библиотеке у Опову. Овај пројекат је од велике важности за локалну заједницу јер директно утиче на инклузију младих у културне токове и пружа им простор за креативни развој.

У мају 2022. Покрајински секратријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама препознао је квалитет ових програма и определио значајна средства за њихову реализацију.

Креативне радионице подразумевају следеће:

  • рад у више техника: сликање, вајање, ручни рад-вез, графика, књига, стрип…
  • упознавање деце са основним концептом настанка уметничког дела као и примена у савременом животу
  • стварање приче на одређену тему која је задата
  • визуелизација нарације или обрнуто
  • израда
  • дискусија о радовима и анализа

Радионице воде:

Олга Рељић (1971) завршила Факултет примењене уметности у Београду, одсек графика књиге. Радила као асистент на ФЛУ, предмет: пројектовање облика. У Немачкој је студирала у Halle-у (Немачкој), пројекат: дизајн књиге. Пет година је радила као графички дизајнер, након чега је основала кретивни атеље и водила радионице (Arttreff) у Келну више од десет година: радионице графике, цртања, вајања, ручни рад и занатске радионице: шивење, вез, батик и тд.

Јована Угринов (1989) мастер примењени уметник, одсек керамика (Факултет примењених уметноси у Београду). Радила је као приправник наставе ликовне културе и едукатор на бројним креативним радионицама за децу у оквиру различитих пројеката: Дани Африке у Опову (2018), Бундевом обојена јесен (2021) и др.

Поред главних едукатора, на радионицама гостују и други кретивци, уметници из различитих области који доприносе заједници у којој живе и стварају.

Радови који настају на радионицама чувају се у установи и део су збирке дечјег стваралаштва општине Опово и јавности ће бити представљене као резултат вишемесечног рада, у децембру 2022. године на свечаном отварању изложбе.

Сваку радионицу посебно најављујемо и пријаве су обавезне.

Посвећеност и континутитет у раду, задовољни корисници и велики број деце који учествују у програмима главни су индикатори нашег пројекта и веома се радујемо сваком новом познанству!

Добро дошли!