Резултати конкурса ЕКО КАДАР Опово

10.08.2021.

Општинска народна библиотека Опово под покровитељством општине Опово расписала је 29.6.2021. године конкурс под називом Еко кадар Опово. Текст конкурса са детаљним упутствима објављен је на званичном сајту установе 29.6.2021. године.

Тема конкурса је била промоција природних вредности Опова и екологије кроз очување и заштиту животне средине; позитивне и негативне стране културе живљења, еко буђење.

Конкурс је првобитно трајао од 1.7. до 26.7. али је касније продужен до 1.8.2021. године. У том периоду, пристигле су 23 пријаве, од којих је једна ван конкуренције. У такмичерском програму учествовало је 22 ауторa, односно 59 фотографија. Жири у саставу: Марио Леоне Бралић, уметник фотографије, Петар Вујанић, уметник фотографије, Катарина Николић Ралић, драматург састао се 2.8.2021. године и донео одлуку о награђеним фотографијама.У шири избор је ушло 20 фотографија. Додељене су три новчане награде, и пет похвала.

Прва награда: Никола Константинов, Путници од стакла

Друга награда: Александра Скнепнек, Лего дружина помаже малом пужу из Опова

Трећа награда: Петар Стојановић, Sad but True

Похвале:

Илија Јосић, Арт

Петар Стојановић, Отворите очи и Help me

Милан Вењац, Рода

Лука Шулц, Евидентни напредак

У ширем избору, поред награђених, ушли су и: Вук Вучковић Кад шуме утихну-Очај, Александар Грујић Опово из ваздуха, Боје Војводине, Горан Николић Стаза, Илија Јосић Begining of the End и Pure, Никола Константинов У помоћ-молим за опроштај, Соња Чворовић Пецарош на Тамишу и Пчелица и макови у житу, Кристина Васић Златни атар.

Ван конкуренције: Чеда Вучковић Кисеоник, Видре и пластика на Тамишу.

Дана 12. августа 2021. године у 19 часова на платоу испред галерије Јован Поповић биће додељене награде, а све поменуте фотографије биће изложене у парку у Опову.

Образложење жирија:

У одабиру фотографија руководили смо се ликовним квалитетом фотографија, јасном композицијом, промишњеном и аутентичном приступу теми, са акцентом на ангажованошћу и скретању пажње на значај екологије. Овај конкурс је само први корак у јачању еколошке свести и циљ је да подстакне људе да на креативан начин размишњају о својој средини, да буду свесни природних лепота општине Опово, али и да се укључе у решавању актуелних проблема.

Хвала на учешћу!

 

1 Comment

  1. Sonja Čvorović

    Hvala na obaveštenju i hvala što ste me pomenuli pri samom kraju. Očigledno je da su moje fotografije van konkurencije, i drago mi je zbog toga! Ipak je ovo, što se mene tiče, na dečijem nivou 😊

    Reply

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезано

Вести

Новогодишња теглица – такмичење у зимници

Културни цeнтар Опово организујe манифeстацију „Новогодишња тeглица“ у хотeлу „Стари Банат“ 24.дeцeмбра 2022. годинe од 12 до 14 часова. Такмичeњe у готовој зимници ћe сe одржати у пeт катeгорија: Ајвар Туршија Пeкмeз (шљива и кајсија) Компот и слатко Бундeва Скуп...

Вести

Поклон књиге

Општинска народна библиотека Опово добила је на поклон од Библиотеке Матице српске 250 књига. „Библиотеке су витални део светског система образовања, и складиштења и претраживања информација. Захваљујући њима, кроз књиге, филмове, звучне снимке и друге медије,...

Вести

Песничко вече

Драги корисници, 07. новембра у 18 часова у библиотеци у Опово биће организовано песничко вече чији је гост ауторка и песникиња Гроздана Црепајац. Гроздана Црепајац је рођена 12. 4. 1971. године у Банатском Карловцу. Заступљена је у многобројним антологијама До...