Резултати конкурса ЕКО КАДАР Опово

10.08.2021.

Општинска народна библиотека Опово под покровитељством општине Опово расписала је 29.6.2021. године конкурс под називом Еко кадар Опово. Текст конкурса са детаљним упутствима објављен је на званичном сајту установе 29.6.2021. године.

Тема конкурса је била промоција природних вредности Опова и екологије кроз очување и заштиту животне средине; позитивне и негативне стране културе живљења, еко буђење.

Конкурс је првобитно трајао од 1.7. до 26.7. али је касније продужен до 1.8.2021. године. У том периоду, пристигле су 23 пријаве, од којих је једна ван конкуренције. У такмичерском програму учествовало је 22 ауторa, односно 59 фотографија. Жири у саставу: Марио Леоне Бралић, уметник фотографије, Петар Вујанић, уметник фотографије, Катарина Николић Ралић, драматург састао се 2.8.2021. године и донео одлуку о награђеним фотографијама.У шири избор је ушло 20 фотографија. Додељене су три новчане награде, и пет похвала.

Прва награда: Никола Константинов, Путници од стакла

Друга награда: Александра Скнепнек, Лего дружина помаже малом пужу из Опова

Трећа награда: Петар Стојановић, Sad but True

Похвале:

Илија Јосић, Арт

Петар Стојановић, Отворите очи и Help me

Милан Вењац, Рода

Лука Шулц, Евидентни напредак

У ширем избору, поред награђених, ушли су и: Вук Вучковић Кад шуме утихну-Очај, Александар Грујић Опово из ваздуха, Боје Војводине, Горан Николић Стаза, Илија Јосић Begining of the End и Pure, Никола Константинов У помоћ-молим за опроштај, Соња Чворовић Пецарош на Тамишу и Пчелица и макови у житу, Кристина Васић Златни атар.

Ван конкуренције: Чеда Вучковић Кисеоник, Видре и пластика на Тамишу.

Дана 12. августа 2021. године у 19 часова на платоу испред галерије Јован Поповић биће додељене награде, а све поменуте фотографије биће изложене у парку у Опову.

Образложење жирија:

У одабиру фотографија руководили смо се ликовним квалитетом фотографија, јасном композицијом, промишњеном и аутентичном приступу теми, са акцентом на ангажованошћу и скретању пажње на значај екологије. Овај конкурс је само први корак у јачању еколошке свести и циљ је да подстакне људе да на креативан начин размишњају о својој средини, да буду свесни природних лепота општине Опово, али и да се укључе у решавању актуелних проблема.

Хвала на учешћу!

 

1 Comment

  1. Sonja Čvorović

    Hvala na obaveštenju i hvala što ste me pomenuli pri samom kraju. Očigledno je da su moje fotografije van konkurencije, i drago mi je zbog toga! Ipak je ovo, što se mene tiče, na dečijem nivou 😊

    Reply

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Повезано

Вести

Радно време библиотеке и огранака

Поштовани корисници, Обавештавамо Вас да ће Општинска народна библиотека Опово од 12. септембра радити по новом радном времену и то: Библиотека у Опову Понедељак: од 7 до 21 час Уторак-петак: од 7 до 15 часова Библиотека у Баранди Уторак, четвртак: од 7 до 14...

Вести

Општинска народна библиотека и Покрајински секретаријат

Општинска народна библиотека редовно учествује на Конкурсима Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, те је недавно директорка Катарина Николић Ралић потписала уговоре за реализацију следећеих пројеката: 1. Ликовна...

Вести

Ликовна колонија Опово 2022.

Једанаест аутора из десет земаља учествоваће у резиденцијалном програму које Галерија Јован Поповић организује и спроводи у сарадњи са уметником Игором Шилером. Овај пројекат подразумева боравак у Опову, упознавање са нашом локалном заједницом и обичајима и...