Конкурс ЕКО КАДАР Опово

29.06.2021.

Општинска народна библиотека Опово и општина Опово позива све заинтересоване да се пријаве на конкурс:

ЕКО КАДАР ОПОВО

 

Тема

Промоција природних вредности Опова и екологије кроз очување и заштиту животне средине; позитивне и негативне стране културе живљења, еко буђење.

Циљ конкурса је да фотографијом пренесемо поруку широј јавности о значају заштите животне средине и да их подстакнемо да учествују у акцијама решавања актуелних проблема.

 

Како учествовати

  • Направите фотографију
  • Попуните пријаву : Пријава треба да садржи име, презиме, адреса, контакт телефон и е-маил, односно где и када је снимљена фотографија. Назив фотографије и редни број морају бити у складу са Пријавом, а потписивањем Пријаве аутор изјављује да су све слике његово ауторско дело, односно да ће сносити трошкове спора око ауторства, уколико до њега дође. Уз стриктно поштовање ауторских права, радове који учествују на конкурсу, Општинска народна библиотека Опово ће користити у складу са темом фотографија, осим уколико се аутор писмено не изјасни другачије. Уступање фотографија трећим лицима је могуће једино по договору са аутором.
  • Фотографије и пријаве пошаљите на адресу kulturnicentaropovo@gmail.com

 

Правила учествовања

На конкурсу могу учествовати сви мештани општине Опово. Ауторска права материјала са којим аплицирате остају у власништву учесника конкурса. Организатор наградног конкурса задржава право да користи пристигле фотографије у промотивним активностима уз потпис аутора.

 

Технички услови

  • Величина прихватљивих дигиталних фотографија не може бити мања од 1.900 пиксела по дружној страници формата у резолицији 300 дпи;
  • Тип датотеке може бити само .јпг
  • Максимална величина датотеке не сме прећи 20 МБ
  • Фотографије не смеју да садрже потпис аутора, било какву имитацију воденог жига или накнадно унетог текста преко фотографије
  • Један аутор може учествовати са највише три фотографије
  • Фотографије настале дигиталном манипулацијом неће бити прихваћене. Дозвољена је само стандардна обрада фотографија у целини (нпр. тонална вредност, контраст, светлина, боја, засићење, бела равнотежа), минимално чишћење (као што су уклањање сочива прашине и трагова) и кроповање.

 

Награде

I награда: 40.000 динара
II награда: 20.000 динара
III награда: 10.000 динара

Дана 12. августа 2021. године биће додељене награде, а најбоље фотографије биће изложене у парку у Опову.

 

Трајање конкурса

Од 1. јула до 26. јула 2021. године.

 

Жири

Марио Леоне Бралић, уметник фотографије, Петар Вујанић, уметник фотографије, Катарина Николић Ралић, драматург.

Ако имате питања у вези са наградним фото-конкурсом, будите слободни да контактирате организаторе и то путем мејла: kulturnicentaropovo@gmail.com.

 

ПРЕУЗМИ ПРИЈАВУ

ПРЕУЗМИ

1 Comment

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Повезано

Вести

Деци, с љубављу

Креативне радионице (Креативни клуб Опово) званично су почеле 5. марта 2022. године и у години оснивања бележе педесет сусрета! Библиотека је преузела улогу размене знања и пружила простор нашим најмлађим корисницима за креативни развој. Из месеца у месец, пројекат...

Вести

Новогодишњих вашар

Културни цeнтар Опово организујe новогодишњи вашар – базар, који ћe сe одржати 24. дeцeмбра у цeнтру Опова од 15 до 18 часова. Право учeшћа имају свe занатскe радњe, организацијe, јавнe установe, удружeња али и појeдинци који ћe сe прeдставити својим производима,...