Изложба ПУТ КА СЕБИ

Датум

22.04.2023.

Време

19:00:00

Локација

Галерија Јован Поповић

Стваралаштво Оље Никонове (Олга Радосављевић) синтетише поетику руског реализма и пленеризма, стилистику импресионизма, шагаловско поимање боја и класично схваћену композицију. Њено сликарство је и меког и интензивног колорита, као и изразито експресивног цртежа, где светлост игра велику улогу.

Трагајући за сопственом естетиком, кретала се од раних графика, преко пејзажа и мртвих природа, да би пронашла лични уметнички језик у портрету и сликарству повратка себи.

Оља Никонова путовала је ка себи још од студентских дана, стварајући графике интензивних емоција истакнутих колоритом и експресивним цртежом. На том путовању, инспирисана многим својим претходницима, насликала је богат опус и пронашла сопствену естетику својеврсну једном мајстору. Експериментишући интензитетом колорита, представама осветљења и атмосфере и изградњом композиције, дошла је до сликарства повратка себи. Приказима богатства сопственог унутрашњег света маште, уметница је себи дозволила неспутане ликовне слободе и задовољила сопствене уметничке побуде.

Изложбу ће отворити директорка, Катарина Николић Ралић и ауторка, Оља Никонова.

Изложбу је подржало Удружење сународника и пријатеља Русије Србија у срцу – Русија у души Опово.