Аудиција за пријем у мешовити хор „ХармониУм“

Датум

17.09.2022.

Време

17:00:00

Локација

Културни центар Опово

Хорско певање има неколико благотворних учинака на здравље, показало је истраживање Универзитета Гетебoрг, јер осим што поправља расположење, тера вас на правилно дисање, које је још ефикасније због усклађивања великог броја гласова. Штавише, показало се да су учинци једнако снажни као вежбање јоге с нагласком на исправно дисање.

За певање у хору није потребно никакво музичко предзнање осим добре воље, спремности на редовне доласке на пробе (два пута недељно од по сат и тридесет минута, у вечерњим сатима).

Аудиција је отворена за све хорске гласове: сопран, алт, тенор и бас од 15 година старости па надаље (сви су добродошли) и састоји се из провере опсега гласа, ритма, провере хармонског слуха и читања са листа.

Аудиција ће се одржати индивидуално у просторијама КЦ Опово на адреси: Бориса Кидрича 10, Опово, у термину: субота, 17.09. од 17 до 19 часова.

Циљ хора је неговање лепог музицирања и припрема за јавне наступе и концерте, које ће хор одржавати самостално или у оквиру одређених манифестација, али пре свега, усмеравање ка уметности и дружењу у оквиру креативне музичке заједнице. На репертоару хора ће се налазити традиционална, духовна, световна, џез, поп и друге врсте музике. Шаренолик репертоар, певачи различитих година и занимања, и позитивна енергија људи, које спаја љубав према музици, на шта рачунамо, и у чему желимо да уживамо.

Ансамблом ће руководити мастер музичких уметности из области соло певања, проф. Ивана Јосић.

За сва додатна питања пишите на мејл: kulturnicentaropovo@gmail.com