Izložba likovnih stvaralaca Opštine Opovo

Datum: 22. maj 2024.
Vreme: 19 časova
Lokacija: Galerija Jovan Popović

Čitalački klub Opovo

Datum: ponedeljkom, jednom mesečno
Vreme: 19 časova
Lokacija: Opštinska narodna biblioteka

Mešoviti hor HARMONIUM

Datum: svake srede i subote
Vreme: sreda – 19:30, subota – 18
Lokacija: Opštinska narodna biblioteka

predstojeći događaji

Opštinska narodna biblioteka Opovo

Pored svoje osnovne delatnosti, biblioteka obavlja i stvaralačke/umetničke delatnosti: organizuje pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerte, umetničke izložbe, edukativne radionice, izdavačku delatnost (objavljuje različite publikacije, kataloge i programe), kinematografsku produkciju, i dr.

Galerija Jovan Popović

Galerija Jovan Popović izgrađena je 1970. godine, prema projektu arhitekata Spasoja Krunića i Milorada Berbakova, a na inicijativu Velibora Stefanovića, prvog upravnika galerije. Naziv je dobila po imenu uglednog slikara 19. veka, Jovana Popovića (1810–1864), rođenog u Opovu.

Kulturni turizam

Uskoro više informacija…

Opširnije

Scena

Kulturni centar Opovo je u sastavu Opštinske narodne biblioteke od 2016. godine. Nakon više decenija pauze, devastirana scena nekadašnjeg Doma kulture Oga Petrov renovirana je i osposobljena za različite programske sadržaje. Scena je dobila naziv po priznatom dramskom umetniku, glumcu Draganu Bjelogrliću, rođenom u Opovu.

Legat Zorana Petrovića

Zoran Petrović (1921–1996), istaknuti slikar, vajar i dramski umetnik, rođen je u mestu Sakule, nadomak Opova. Bio je redovni profesor Fakulteta likovnih umetnosti, a njegovi radovi deo su mnogobrojnih fondova domaćih i inostranih galerija i muzeja, privatnih kolekcija, kao i javnih prostora.

Najnovije vesti

Slobodna zona u Opovu

Slobodna zona u Opovu

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će sedam filmova sa 19. Filmskog festivala Slobodna zona, održanog od 31. oktobra do 05. novembra u Beogradu,...

read more